Ni number (National Insurance igénylése)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Az Ni number magyarul társadalombiztosítási szám- igénylése az első lépésekhez tartozik,amit ki kell váltani azoknak, akik Angliába jönnek dolgozni és élni. Ezzel a számmal lehet munkát vállalni, egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni, segélyeket kérni és tanulmányok támogatását igényelni.

 

Angliában ezt a számot az adóhivatal adja ki. A hivatalnak van egy telefonszáma 08456000643,amit fel kell hívniés kérni egy időpontotinterjúra. Ha valaki nem érzi az angoljátmegfelelőnek ahhoz, hogy a telefonban megértesse magát, vagy nem akarja ezt az emelt díjastelefonszámotfelhívni, akkor a legközelebbi job centerbe is bemehet személyesenidőpontotkérni. Anyitvatartásukhétfőtőlpéntekig 8.00tól18.00-ig van.

 

A telefonban megkérdezik a személyes adatokat (név,lakcímés születési idő),és elmondják milyen iratokat kell magával vinni az illetőnek. Ezek: útlevél vagy személyigazolvány, bankszámlakivonat a lakcímigazolásáraés jogosítvány(ha van).

Következik az interjú, ahonnét nem ajánlatoskésni, inkábbérkezzen valaki előbb. Eztkövetően lesz egy elbeszélgetés, ahol egy dokumentumot kell kitölteniés aláírni. Ehhez a kis interjúhoz nincs szükség nagy angol tudásra ,de mindenesetre érdemes megérteni az alap kérdéseketés plusz jó pontnak számít, ha kicsit jobban megy a beszéd. Egyrészről gyorsabban megy ez a procedura, másrészről a munkakereséshez is jól jön, ha legalább középszinten beszéli valaki a nyelvet.

Ha minden rendben ment, kapsz egy papírt, ,amin rajta van a Ni number regisztrációsszám.Ezzel a papírralmár lehet munkát keresni.A normál Ni számotpárhétenbelülkiküldik. Régenkártyán volt ez a szám,most már csak egy papíron. Ez a szám egy életen át meg fog maradni változás nélkül, még akkor is, ha valaki elhagyja az EgyesültKirályságot.

Ezek is érdekelhetnek:

A brit állampolgárság megszerzése

    Angliában Állampolgársági kérelmet 5+1 év itt tartozkódott év után lehet benyújtani.A letelepedési engedély 5 év után automatikusan jár a magyar

Angliában szeretnél házasodni?

Feltételek, hogy Angliában házasodhass: 16 éves kor felettinek kell lenned Szabadon házasodhass mint egyedülálló, elvált vagy özvegy Ha 18 év alatti vagy,

Tanulj tovább!

Elindult a legjobb WordPress weboldal építő tanfolyamom amiben 3 nap alatt megtanítalak saját weblapot építeni nyugati minőségben! Persze mindezt kiegészítem 3 bónusz alapozó tanfolyammal amivel a végére nem marad kérdés mi-hogyan :)