Hitelkártyák vásárláshoz – nulla kamattal

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn


dr Lóvé – na mondd, mennyibe fáj?

Vegyél részletre bármit, teljesen költségmentesen, amennyiben fizethetsz hitelkártyával!


Hitelkártyák vásárláshoz – nulla kamattal

Előző cikkünkben a balance és money transfer intézményét jártuk körül. Ebben a cikkben a nulla kamatozású hitelkártyás vásárlásról lesz szó.

A múltkor ott hagytuk abba, hogy Béla elárulja Gyurinak, hogy hogyan lehet teljesen költségmentesen részletre vásárolni bármit, ha fizethetsz hitelkártyával.

Béla visszavág

Nos igényelned kell egy olyan hitelkártyát, ahol az alábbihoz hasonló szöveget találsz:

0% on purchases for 19 months

A fenti ajánlat elfogadása esetén a kártya kiváltásától számított 19 hónapon keresztül, nem számolnak fel kamatot a tartozás összegére.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Béla megirigyelte Gyuri 800 Fontos LED tévéjét és elhatározta, hogy neki egy nagyobb képátlójú 4k UHD felbontású cucc kell, mert a 12nm-es szobájában, az tölti be igazán a teret. Egy ilyen készülék most akciósan £999-be kerül. Béla egyben nem akarja kifizetni ezt az összeget, ezért megigényli a fenti akcióval hirdetett hitelkártyát és 19 részletben havi 999/19 = 52.57 Fontot fizet. Béla lenyűgözte Gyurit.

Hozzádobhatunk még egy mikrót is?

Amit csak akarsz, tesókám. Amíg beleférsz a hitelkeretbe és az akciós időszakon belül vagy, nincs korlátozás, sem mennyiségi szinten sem értékhez kötve.

Fontos tudni, hogy a bankok csak a kártyaigényléstől számított első pár hónapban kínálják az akciós feltételeket. Az hogy a kintlévőségre nem kell kamatot fizetni, nem jelenti azt, hogy havonta nem kell egyáltalán semmit fizetni. A bank havonta minden esetben a teljes kintlévőség 1-5%-át beszedi.

A pénz nem játék! Minden esetben tájékozódj a részletekről vagy kérj tanácsot hozzáértőktől, különösen ha gyengén beszélsz angolul és/vagy nem mozogsz otthonosan a banki termékek piacán!

Felmerülhet a kérdés, hogy ez miért jó a banknak? Az ilyen ügyleteken a bank nem nyer semmit. Sőt! Egyetlen oka van, hogy mégis ilyen akciókat tesznek lehetővé, hogy ÚJ(!) ügyfeleket toborozzanak. Arra számítanak, hogy az emberek lusták, nem foglalkoznak eleget a pénzügyekkel (tévednek vajon?) és előbb vagy utóbb valamit úgyis rádlőcsölhetnek. Ez lehet biztosítás, személyi kölcsön, autóhitel akármi. Mivel a bank részvényesei nem szeretik az olyan ügyleteket, ahol a bank nem nyer – ad absurdum veszít – ezért ilyen ajánlatot a bank EGYSZER tesz és soha többet.

Természetesen számos ilyen akciós kártya elérhető – jelenleg 12 bank 18 kártyája -, de nem javaslom, hogy folyamatosan igényelj hitelkártyákat és különösen nem, hogy egyszerre többet. Ennek okáról, valamint további praktikus tanácsokat a hitel besorolással (credit scoring)foglalkozó cikkünkben olvashatsz.

 

Ezek is érdekelhetnek:

A brit állampolgárság megszerzése

    Angliában Állampolgársági kérelmet 5+1 év itt tartozkódott év után lehet benyújtani.A letelepedési engedély 5 év után automatikusan jár a magyar

Angliában szeretnél házasodni?

Feltételek, hogy Angliában házasodhass: 16 éves kor felettinek kell lenned Szabadon házasodhass mint egyedülálló, elvált vagy özvegy Ha 18 év alatti vagy,