Angliában szeretnél házasodni?

Feltételek, hogy Angliában házasodhass:

  • 16 éves kor felettinek kell lenned

  • Szabadon házasodhass mint egyedülálló, elvált vagy özvegy

  • Ha 18 év alatti vagy, akkor szükséged van szülői engedélyre

Skóciában területén történő esküvő során, nincs szükség szülői engedélyre, ha 18 év alatti vagy. 2014 március 29-től azonos nemű emberek házasodhatnak Anglia és Wales területén.

Jelentkezhetsz házasságkötésre miután 6 hónapot itt éltél Angliában. Független attól, hogy a partnered itt született, angol állampolgár, vagy letelepedett.

Fel kell hívnod a regisztrációs irodát, ahova lakhely szerint tartozol. Adnak egy időpontot, ahova pároddal együtt el kell menned. Itt tudod megkeresni post code alapján, melyik regisztrációs irodához tartozol: http://maps.direct.gov.uk/LDGRedirect/MapAction.do?ref=grolight

Milyen dokumentumok szükségesek?

  • Útlevél vagy személyigazolvány

  • jogosítvány

  • anyakönyvi kivonat

  • bevándorlási dokumentum (erre nekünk magyaroknak nincs szüksége)

Ezekből csak kettőt kötelező hozni.

Ezenkívül szükséges valami levelet hozni, amin rajta van a címed a neveddel együtt. Ez lehet pl. -gáz, -víz, – council tax vagy bank számla.

A regisztráció összege fejenként £35.

Ha elvált vagy özvegy vagy, akkor szükséges igazolnod válási dokumentummal vagy halotti anyakönyvi kivonattal az állításodat. Ha ez az irat nem angol, akkor kell róla egy hivatalos angol nyelvű fordítás.

A házasulási szandékotokat minimum 16 nappal előtte meg kell adnotok a regisztrációs irodában. A regisztráció után az irodában, egy falra kirakják a neveteket 15 napon keresztül, amit bárki láthat ott, és jelezheti a nem tetszését.

Ceremónia részletei:

A hivatalban általában megkérdezik mekkora teremben szeretné a pár a ceremóniát. A legkisebb a legolcsóbb értelemszerűen, ami csak két tanú jelenlétét teszi lehetővé. A termek pontos összegét a regisztrációs irodában fogják megmondani, hogy melyik mekkora és mennyi vengég befogadására képes. A másik, amit megkérdezhetnek, hogy saját zenét akarsz-e hozni vagy jó az, amit ők választanak.

Az esküvő napján lehet kérni az anyakönyvi kivonatról másolatot, ami £4-£7 közötti összeg. Ebből jó másolatot csináltatni, ha később esetleg névváltozás miatt be kell adni más hivatalba.

A regisztráció napján kapsz egy mappát, amiben benne lesz két vagy három fajta párbeszédszerű szöveg, amiből lehet választani, ki melyiket szeretné a nagy napon. Végül ez a párbeszéd fog elhangozni a pár és az anyakönyvvezető között. Itt megtalálhatod a szövegeket:

https://www.oxfordshire.gov.uk/cms/content/vows-and-promises-your-wedding