4. Rész – Nyilvántartások vezetése, bizonylatokra vonatkozó követelmények.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Az mindenki számára valószínűleg nyilvánvaló hogy a kiadásokat és bevételeket nyilván kell tartani valamilyen formában. Meghatározott, kötelező forma erre vonatkozóan nincs, mindenki a saját igényei szerint részletesebben vagy egyszerűbben, papírok, excelben vagy könyvlő program segítségével tudja vezetni a nyilvántartásait.
Kötelező nyilvántartani: minden értékesítést és ennek bevételét, minden üzleti kiadást, (áfa és bérszámfejtési adatokat akinek szükséges), személyes bevételekről.
A nyilvántartás vezetésének 2 fő oka van az egyik az hogy ebből lehet a profitot vagy veszteséget kikalkulálni, a másik pedig hogy ellenőrzés esetén az adóhivatal rendeklezésére kell tudni bocsátani.
Ezeket a nyilvántartásokat NEM kell sehová beküldeni, csak ha ezt külön kérik.

Az adatokat az adóbevallás határidejétől számított 5 évig kell megőrizni. Tehát a 2016/17-es adatokat 2018 jan 31-étől számított 5 évig 2023 jan 31-ig kell megőrizni.

Számlát kötelezően csak akkor kell adni ha mindkét fél áfa regsztrált, egyéb esetben számla adása nem kötelező.
Nyilván a bevételeket továbbra is vezetni kell. Lehet adni számlát, cash receiptet vagy akár egy erre hivatott könyvecskében, excel táblázatban is lehet vezetni.
Amiért érdemes számla, vagy cash receipt az az hogy pl bizonyos támogatások igénylésekor vagy pedig a permanent residence kártya igénylésekor is sokszor kérik bemutatni a bizonyítékot a bevételre.

Költségszámla esetében nem kell a vállalkozó nevére kiállított számla, elég pl a vásárlásról kapott blokk is, bankszámla kivonatra azt mondom hogy amennyiben a költség egyértelműen beazonosítható és valamiért nincs meg a adott blokk akkor elfogadható, de csak és kizárólag a bankszámla kivonat nem igazán a legjobb bizonyíték.
Online vásárlásnál természetesen a bizonylat elektronikusan is elfogadható.
Magánszemélytől való vásárlás esetén nehéz bármi bizonylatot is beszerezni. Azt szoktam javasolni hogy cash voucher segítségével tartsák nyilván a kiadásokat, amire a lehető legtöbb adatot felvezetik. Eladó neve, címe, vagy bármi egyéb ami alátámasztja a vásárlás tényét.

Írta: EBR Accounting Services

Ezek is érdekelhetnek:

A brit állampolgárság megszerzése

    Angliában Állampolgársági kérelmet 5+1 év itt tartozkódott év után lehet benyújtani.A letelepedési engedély 5 év után automatikusan jár a magyar

Angliában szeretnél házasodni?

Feltételek, hogy Angliában házasodhass: 16 éves kor felettinek kell lenned Szabadon házasodhass mint egyedülálló, elvált vagy özvegy Ha 18 év alatti vagy,

Tanulj tovább!

Elindult a legjobb WordPress weboldal építő tanfolyamom amiben 3 nap alatt megtanítalak saját weblapot építeni nyugati minőségben! Persze mindezt kiegészítem 3 bónusz alapozó tanfolyammal amivel a végére nem marad kérdés mi-hogyan :)