3. Rész – Kiadásokról általában

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Az üzleti tevékenység során felmerülnek nyilvánvalóan kiadások amelyek lehetnek elszámolható (allowable) és nem elszámolható (disallowable). Általános esetben az mondható el hogy elszámolható mindazon költség ami csak és kizárólag a vállalkozási tevékenység érdekében merül fel.

A leggyakrabban előforduló költségek az alábbiak:
-irodai eszközök, irodaszer, telefon ún office costs
-utazással kapcsolatos költségek (részletekre később visszatérünk)
-ruházati költségek (munkaruházat)
-foglalkoztatás költségei (fizetett munkabér, alvállalkozók)
-árukészlet
-pénzügyi díjak
-rezsiköltség (részletekre később visszatérünk)
-hirdetés, marketing költségek.

Amennyiben olyan költségünk keletkezett amely csak részben kapcsolódik az üzleti tevékenységhez, az üzleti és magánhasználat arányában tételesen vagy %-an tudjuk megosztani és csak az üzleti tevékenységhez kapcsolódó részt elszámolni. A legjobb példa a telefonszámla. Én pl kezdetben a telefonszámlám 70%-át számoltam el.

Írta: EBR Accounting Services

Ezek is érdekelhetnek:

A brit állampolgárság megszerzése

    Angliában Állampolgársági kérelmet 5+1 év itt tartozkódott év után lehet benyújtani.A letelepedési engedély 5 év után automatikusan jár a magyar

Angliában szeretnél házasodni?

Feltételek, hogy Angliában házasodhass: 16 éves kor felettinek kell lenned Szabadon házasodhass mint egyedülálló, elvált vagy özvegy Ha 18 év alatti vagy,

Tanulj tovább!

Elindult a legjobb WordPress weboldal építő tanfolyamom amiben 3 nap alatt megtanítalak saját weblapot építeni nyugati minőségben! Persze mindezt kiegészítem 3 bónusz alapozó tanfolyammal amivel a végére nem marad kérdés mi-hogyan :)